Aktiviti ketika perasmian muktamar DPPPP

1 -Pidato adik Tasnim Amira


2 - Teater Muzikal oleh pelajar SRIBU


3 - Ceramah Ust Yusni Mat Piah



4 - Ceramah Ust Nasruddin Hassan Tantawi

Read More...

Menunggu PAS mengeluarkan video mengenai perjuangan

Ramai berpendapat PAS berjuang menegakkan negara islam. Apabila diteliri perlembagaan PAS tiada fasal yg menyebut negara islam. Paling hampir ialah fasal 5 iaitu

Tujuan PAS ialah:
(1) Memperjuangkan wujudnya di dalam negara ini sebuah masyarakat dan pemerintahan yang terlaksana di dalamnya bilai-nilai hidup Islam dan hukum-hukumnya menuju keredhaan Allah


Cadangan saya
- Lajnah ict PAS Pusat patut terbitkan video ringkas mengenai ini dan isu-isu lain.

Komen mengenai pr dun Sarawak.
- DAP boleh keluarkan video Ubah.

Apsal PKR dan PAS tak buat video seperti ini.
Buatlah seperti PKS dari Indonesia pun tak pe

Read More...

KUliah Ust Zaki









Read More...

Kuliah diadakan setiap pagi Sabtu jam 9-11.30 pagi

SABTU MINGGU PERTAMA - kuliah paksi
SABTU MINGGU KEDUA - USTAZ ZAINAL ASRI - KITAB BAHRUL MAZI 17
SABTU MINGGU KETIGA - USTZ AMINUDIN - HADIS
SABTU MINGGU KEEMPAT - DATO DR HARUN DIN - TASAWUR ISLAM

Semua dijemput hadir

imej dari mykedah2u.blogspot.com


Maklumat diambil dr PKWR Merbau Pulas

Read More...

Wahabi bukannya Mazhab Hanbali



Maklumat tambahan

- siapa Lawrence Arabia, sejarah israel, Iraq dan Arab Saudi


- siapa dia Muhammad Abdul Wahab?

Read More...

Kuliah Ust Salmi





Read More...

Jadikan Solat dhuha kewajipan seperti solat wajib

Adapun kelebihan sembahyang Dhuha itu sepertimana di dalam kitab “An-Nurain” sabda Rasullullah SAW yang maksudnya : “Dua rakaat Dhuha menarik rezeki dan menolak kepapaan.”

Sepenuhnya di sini

Komen Saya
- Cuba istiqamahkan ia hingga 40 hari berturut. Mulanya terasa berat. Pas 40 hari kalau tak buat terasa hudup ni tak sempurna.
- tak hafal doanya? Mari menghafal secara berlagu


Kredit kepada Unic dan Bazlihazwan atas video ini

Read More...

Kuliah Ust Rijaluddin




Read More...

Kuliah Ust Syukri



Read More...

Kuliah Ust Badrul



Read More...

Kuliah Ust Rohaizat



Read More...

Kuliah Ust Majdi



Read More...

Video Seks Anwar Ibrahim

Saksikan video yg paling laris di pasaran. Berkali-kali boh kat utube. Sekejap je ke block. Saya juga tak sempat tengok. Cuma jumpa video ni je.



video takkan kena removed rasanya. Semua adegan adalah ringan-ringan je..

Komen saya
- Kalu nak siasat video senang je. Siasat la three stooges tu. Mesti dapat punya.
- Hits kat blog saya akan naik mendadak selepas ni(sekarang ni 9516). Hehehe. Walaupun saya tak buat bisnes dengan hit pages.
- Kena belajar menipu lebih pro lagi sesiapa yang terlibat dalam video ni. Pas tu cari la orang yang beragama untuk dedahkan cam Menteri/Timbalan Menteri Agama Malaysia atau mana-mana mufti. Buat laporan polis. Jangan tayang kat media. Buat kes kat JAWI bab Qazaf. Takde 4 saksi rotan 90x kat orang yang report/tuduh tu.
- Apsal boh kat utube je? Boh la kat vimeo atau lain2 video upload web. Kat utube memang kena remove la. Tak pun upload la ke video upload seks(carik sendiri) yang berlambak-lambak tu. Tentu tak kena block/removed

Ulasan Ust Mutallib berkenaan video ini

Read More...

Doa pengantin baru

Doa pengantin baru(yang lama/nak bercerai pun boleh) dibacakan kepada pasangan yang akan/telah bernikah.

Semoga Allah memberkati kamu dan melimpahkan berkat kepada kamu. Begitulah yang diperintahkan kepada kita.

Payah nak hafal? Sambil rap bersama Maher Zein kita hafal sekali. Okey?


Bacaan Tambahan
- Ucapan Selamat Untuk Pengantin Baru
- Doa kepada Pengantin

Read More...

Info undi



Kredit kepada tamaktaib atas video ini. untuk video berkaitan politik Sarawak silalah melihat video-video beliau yang lain


Komen saya
- perlu dibanyakkan video ilmiah namun santai seperti ini. 3 kali saya jadi paca tak pernah tengok video ilmiah berkaitan.
- jika saya jadi paca, saya akan bantah walaupun pengundi tak/takut membantah. Bagaimana jika paca yang dilantik mandom je...

Bagaimana jika
- senarai pemilih di pondok panas/spr tak sama dengan senarai di tempat/saluran mengundi
- ada orang lain yang mengundi bagi pihak kita. Bolehkah pilihanraya itu dibatal/diadakan semula

Read More...

Guru kencing berlari ... II



Komen saya
- Jangan cerita tentang hal-hal agama jika cikgunya seperti ini.

Cerita tentang cikgu juga
- Guru besar kencing berdiri, cikgu kencing berlari...?
- Kesedihan menjelang Hari Guru

Read More...