Ada berani? Jangan Harap!


p/s: Apa kata ekor? Katalah 4 ekor katak. Baru la jelas.

MP saya berani? Jangan harap!
Dia keluar kenyataan nak minta maaf kat Najib, Rosmah dan Nazri. Ada dia nak minta maaf kat pengundi Kulim Bandar Baharu termasuklah saya sekali?Tarak! Kami undi hang kerana parti la. Bukan batang tubuh hang.

Read More...

Kisah Sebuah kampung di Patani

Kampung Kucing Lepas salah satu kampung dalam zon merah dalam mukim Chelung, Daerah Ranget, Narathiwat. Mempunyai penduduk yang majoritinya berkerja sebagai pesawah dan penoreh getah. 100 peratus beragama Islam dan berbangsa Melayu Pattani Muslim.

Pada 19 Mac baru-baru ini, Pertubuhan Hak Asasi Perikemanusiaan (HAP) telah membawa penulis dan wakil aktivis dari Malaysia untuk melawat kampung ini bagi meninjau nasib penduduk Kampung Kucing Lepas, khususnya keluarga Baldatee yang mati akibat ditembak oleh ‘tentera hitam’ pada 15 Februari 2010 yang lalu.

Dari Yala ke Kampung Kucing Lepas terdapat banyak pos kawalan dan kawat berduri dipasang di atas jalan . Setiap pengunjung akan disoal oleh tentera yang mengawal disitu.
contohnya dapat dilihat dalam video di sini

Setiap satu kilometer terdapat halangan berduri dipasang dan terdapat tentera berpakaian hijau yang berkawal disitu.

Untuk sampai ke Kampung Kucing Lepas,perlu ada orang perantara dari kampung itu sendiri sebagai pemudah cara untuk mudah diterima oleh penduduk kampung.


Tragedi kematian Baldatee sangat menyayat hati. Baldatee mati ditembak dengan AK47 sewaktu berada di kebun getah bagi tujuan menoreh. Turut terbunuh adalah ibu Baldatee Che Mek. Baldatee 25 tahun meninggalkan 2 orang anak yang masing-masing berusia 3 tahun dan 14 bulan.

Ketika sampai di rumah Baldatee, penulis dan rakan-rakan disambut oleh datuk dan nenek Baldatee yang masing-masing berusia 80 dan 73 tahun. Turut berada di rumah tersebut adalah Mat Yasik 47 ayah kepada Baldatee, adik Baldatee bernama Salima 20 tahun serta anak-anak Baldatee Hikam 3 tahun dan Ilham 14 bulan.

Seterusnya.... Sila klik di sini.

Saya tak mampu menulisnya lagi. Pilu terasa di hati. Contoh bilamana islam minoriti, penganutnya akan ditindas semahunya oleh kerajaan bajingan.

Artikel asal bertajuk Rintihan Kucing Lepas dan tersiar di KedahLanie

Ziarah ke rumah Baldatee

Read More...

Contoh sopannya pemimpin UMNO..



Bagi aku
- kalu Nik Aziz bukan ulamak, bagi la cth ulamak lain. Harussani, Jamil Khir sebut la
- teruk2 PR pun xde la guna perkataan ....mak oiii. Awat mak hang xde ...?
- Sujud syukur hang melompat balik masuk UMNO. Dok dlm PKR ni jadi duri dalam daging

Read More...

Kematian salah seorang ketua polis Siam laknatullah



2/2/2010 Telah gugurnya SomPhian Ek Somya,lebih di kenali dengan nama ‘Cha Pian’. Beliau ialah Ketua Polis Bendang Setar. Beliau telah diserang hendap oleh pejuang ketika meronda dengan kenderaan Polis di Thapchang Tanah Putih pada jam 1.30 petang. Beliau mati di hospital jam 3.40 petang. Tiga lagi anggota polis Thai cedera parah dan masih di ICU.

Beberapa ketika yang lalu beliau telah memohon untuk dipindah kan ka Wilayah lain tapi tidak di lulus oleh pihak atasan Polis Thai . Beliau adalah pegawai yang berjasa besar dalam kerja kerja menzalimi rakyat Bendang Setar .Beliau juga di kenali sebagai Sarjan berkaki besi kerana kuat berjalan ketika bertugas di Bukit Budo.Rupa-rupanya pengganas Thai yang paling ganas ini telah dijanjikan untuk gugur di tangan pejuang islam. Rakyat Bendang Setar akan kesunyian untuk beberapa ketika.

Sumber berita dari Patani Kini dan Haram Patah

- Cha Pian

Read More...

Mari Gunakan Vimeo Bah 4 (Terakhir)

Bersambung dari siri 3

Anda telah copy embed kod sebelum ini


Log in dalam blog anda. Create new entry




Disyorkan anda pastekan embed kod tadi antara "center" dengan "/center". Ini akan meletakkan klip video iru di tengah2. Tak nak guna nak paste terus pun tak pe. Terpulang

Jadilah seperti ni



Klik pada preview



Jika ini kelihatan bermakna entri ini adalah tepat

Klik pada publish post



Selesai. Entri ini akan dipaparkan dalam blog anda seperti ini







Read More...

Poster Ceramah maulidur Rasul Ahad ini



Sila klik pada imej untuk paparan lebih jelas

Read More...

Untuk pencinta ilmu akhirat sekitar Parit Buntar



Klik pada gambar untuk lebih jelas

Read More...

Ceramah Maulidur Rasul

Read More...

Mari Gunakan Vimeo Bah 3

Bersambung dari siri 2
Proses uploading telah selesai

Klik pada Go to Video



Bahagian ini akan menguji kesabaran. Kalu dial up connection baik lupakan sahaja. Biarkan sahaja sampai ia selesai. Dah selesai ia akan jadi seperti ni




Klik Pada <>Embed. Ia kan jadi seperti di bawah



Copy embed code tu

Bersambung(last punya)....
Terakhir selepas ni camna nak tempek dalam blog anda

Read More...

Mari Gunakan Vimeo Bah 2

Bersambung dari Bahagian 1

Andaian saya
- anda telah pun menjawab emel confirmation dari Vimeo. Jadi anda boleh mengupload video.



Klik pada Choose file to upload



Klik pada video fail yang diingini. Open



Proses uploading sedang berjalan. Sila beri nama di Title, Descripton dan Tags. Save. Ini akan memudahkan anda dan orang lain mencari maklumat berkenaan sesuatu video

Bersambung lagi...

Read More...

Sapa lagi nak keluar? Silakan..

Kepada sesiapa saja MP atau Adun PR nak menyeberang ke BN silakan berbuat demikian. Tak kira samada PKR, PAS atau DAP.Kami tak kisah. Keluarlah sekarang sementara nilai anda berpaling kiblat perjuangan bernilai mencecah jutaan ringgit(di mata Amanu). Terkini AP Bagan Serai. Berapa yang hang dapat? AP Kulim Bandar Baharu(aku juga mengundinya dulu) bila lagi. Jangan tunggu lama-lama....

Daripada berebut harta ghanimah, baik kita kukuhkan kedudukan ahli. Perjuangan tetap terus. Selagi ada nyawa dan iman di badan. Insya Allah

p/s: semua blogger pro PR silalah selalu backup blog anda. Dijangkkan menjelang PRU13 blog anda semua akan dihack.
untuk blogger blogspot sila ikuti tutorial daripada Cenangau. Camna nak back up blog anda 1 dan 2

Read More...

Tak salah saya dah hampir dua bulan dah beras-padu.pit.my hangus terbakar. Walaupun digantikan dengan beras terpilih namun ia tetap tak sama. Sebagai alternatif saya sediakan link blog politik kat blog saya.

Blog politik ini disusun ikut selera saya. Sesiapa nak guna silakan je...

p/s: Sebol! Kalu hang perlukan bantuan kewangan untuk pulihkan kembali beras-padu bagi tau je. Insya Allah saya dan blogger lain akan membantu seperti kes AT dan TB.

Read More...